Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulisilavoitu lampaanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaan ulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Tämä liha sopii hyvin kokonaisena kypsytettäväksi. Klassiseen tapaan se tarjoillaan vihreiden papujen ja tomaattien kanssa.

Neljälle

  • 800 g lampaan ulkofileetä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Aioli

  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 tomaattia
  • 250 vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Aioli: Varmista, että kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä, silloin aioli eli valkosipulimajoneesi ei juoksetu niin helposti. Kuori ja purista valkosipulinkynnet ja purista sitruunasta mehua. Vatkaa keskenään keltuaiset, sitruunamehu, valkosipulimurske ja suola. Lisää öljyä varovasti, aluksi tipoittain, sitten ohuena norona. Vatkaa koko ajan voimakkaasti, mieluiten sähkövatkaimella tai tehosekoittimella. Valmis aioli on kiiltävää ja paksua. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa risti tomaattien päähän ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Paista niitä uunissa 15 minuuttia. Keitä vihreitä papupalkoja miedosti suolatussa vedessä. Pidä vihannekset lämpiminä tarjoiluun.

3. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Puhdista filee(t), pistä terävällä veitsellä syviä viiltoja lihaan ja työnnä valkosipulinkynnet viiltoihin. Hiero liha suolalla ja pippurilla ja paista paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Nosta uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, tai kunnes lihan sisälämpötila on 65 astetta. Uunista otettuasi anna lihan vetäytyä jonkin aikaa ennen viipalointia. Tarjoile aiolin ja vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta