Pähkinäiset piparineliöt
Joulun maku tulee mausteista. Piparkakun maun voi nauttia muutenkin kuin piparkakuissa. Leivo mehevät piparkakun makuistet leivonnaiset ja tarjoa vaikkapa pikkujoulun herkkupöydässä.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Noin 25 annospalaa
- 4 munaa
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
- 1 tl kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl öljyä
- 1 dl mantelijuomaa
Pinnalle
- ½ dl lämmitettyä mantelijuomaa
- 250-300 g tomusokeria
- ripaus aitoa vaniljaa jauheena tai rouheena, tai 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta tai maun mukaan
- tilkka appelsiinivettä, pieni määrä appelsiiniaromia tai puolikkaan appelsiinin kuoriraaste
Koristeluun
- n. 2 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja manteleita
Valmistusohje
Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti taikinaan. (Murenna mantelilastuja hieman)
Lisää öljy ja mantelijuoma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrute.
Lämmitä mantelijuoma esimerkiksi mikroaaltouunissa ja sekoita joukkoon muut ainekset.
Tarkista maku. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle kuivattuja hedelmiä, manteleita ja pähkinöitä.
Leikkaa neliöiksi ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku