Aprikoosi-mantelikakku

Ihana hedelmäinen kakku saa päälleen herkullisen kuorrutuksen. Täydellinen tarjottava kahvivieraille.

Ainekset

  • 10 palaa

Ainekset

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 50 g (kuorellisia) manteleita
  • 150 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl appelsiini(kuori)marmeladia/-hilloa
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Kuorrutus

  • 25 g pehmeää voita
  • 50 g levittyvää sulatejuustoa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • tuoreita aprikooseja
  • hunajaa

Valmistusohje

Vaahdota oliiviöljy ja sokeri keskenään. Vatkaa kananmunat kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri-öljyvaahtoon koko ajan vatkaten. Hienonna mantelit ja aprikoosit teholeikkurissa tai monitoimikoneessa karkeaksi. Lisää taikinaan yhdessä hillon kanssa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Voitele ja korppujauhota puolentoista litran vetoinen pitkulainen leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Anna jäähtyä hieman ja kumoa. Jäähdytä leivinliinan alla kokonaan. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Levitä kakun päälle. Koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.