Pääsiäiskakku
Pääsiäispöytään sopivassa kakussa maistuu pääsiäisen maut. Pinta on koristeltu värikkäillä karamellirakeilla, jotka voit halutessasi korvata pienillä suklaamunilla.
Pohja
- 180 g kaneliässä-pikkuleipiä tai kaurakeksejä + 1 tl kanelia
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
- 1 tl hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta
- 1 dl mantelirouhetta
- ½ dl rusinoita
- ¾ dl sokeria tai maun mukaan
- 5-6 cocktailkirsikkaa hienonnettuna
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
- 200 g karamellirakeita
Valmistusohje
Pohja: Hienonna kaneliässä-pikkuleivät ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään väljään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka, sekä raastettua sitruunankuorta, mantelirouhe, rusinat, sokeri, hienonnetut cocktailkirsikat ja vaniljasokeri.
Tarkista maku.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita ainekset tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristelu: Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja koristele karamellirakeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa