Pääsiäiskakku

Pääsiäispöytään sopivassa kakussa maistuu pääsiäisen maut. Pinta on koristeltu värikkäillä karamellirakeilla, jotka voit halutessasi korvata pienillä suklaamunilla.

Pohja

  • 180 g kaneliässä-pikkuleipiä tai kaurakeksejä + 1 tl kanelia
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
  • 1 tl hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta
  • 1 dl mantelirouhetta
  • ½ dl rusinoita
  • ¾ dl sokeria tai maun mukaan
  • 5-6 cocktailkirsikkaa hienonnettuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Pinnalle

  • 200 g karamellirakeita

Valmistusohje

Pohja: Hienonna kaneliässä-pikkuleivät ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään väljään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka, sekä raastettua sitruunankuorta, mantelirouhe, rusinat, sokeri, hienonnetut cocktailkirsikat ja vaniljasokeri.

Tarkista maku.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita ainekset tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristelu: Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja koristele karamellirakeilla.

Parhaat ruokaohjelmat