1. Maustepäärynät: Kiehauta yhdessä punaviini, sokeri, kanelitanko, tähtianis, mustapippurit, chili ja sitruskuoret. Laita kansi päälle, nosta kattila pois liedeltä ja anna punaviiniliemen vetäytyä tunti. Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Aseta päärynät niin pieneen kattilaan, että ne nipin napin mahtuvat. Siivilöi niiden päälle punaviiniliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 15 minuuttia, tai kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden maustua liemessään vähintään vuorokausi.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenet. Laita ne uunipellille kupera puoli ylöspäin. Laita valkosipulinkynnet samalle pellille ja paahda kaikkia 10 minuuttia uunissa. Nosta paprikat kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna valkosipulinkynsien jäähtyä. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa, kaada päälle vihannesliemi ja lisää kuutioidut perunat. Mausta rosmariinilla ja tomaattipyreellä. Keitä 10 minuuttia.
3. Ota paprikat esiin ja vedä niistä kuori irti. Suikaloi paprikat, lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Silppua ruohosipuli. Nosta kattila liedeltä, soseuta keitto sauvasekoittimella ja lämmitä uudelleen. Purista joukkoon paahdetut valkosipulit kuoristaan, sekoita ja jaa keitto syville lautasille. Liruta vähän oliiviöljyä annoksille ja aseta päärynä jokaiselle lautaselle. Sirota pinnalle ruohosipulisilppua.