27.8.2014. Säilö syksyn maut talteen! Kokeile Teresa Välimäen reseptejä. Reseptit kirjasta Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Laura Riihelä, WSOY 2013)
Ainekset
- 500 g erivärisiä paprikoita
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta oreganoa
Mausteöljy
- 1 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl yrtti-valkoviinietikkaa
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl hunajaa
- 1,5-2 tl suolaa
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- Lisäksi: Puhdas n. 0,75 l vetoinen purkki
Valmistusohje
Poista paprikoista kannat, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa paprikat reiluiksi lohkoiksi. Paahda paprikoita grillissä tai uunissa grillivastusten alla 225-asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa.
Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi. Lado paprikapalat purkkiin kerroksittain valkosipuliviipaleiden ja oreganon kanssa.
Kuumenna mausteliemen aineet ja kaada liemi purkkiin. Säilytä jääkaapissa. Paprikat säilyvät hyvinä noin 3-4 viikkoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa