Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Basilikapaprikat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullisenväriset paprikat nautitaan leivällä, salaatissa tai sellaisenaan!

Ainekset

  • 500 g paprikoita
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • tuoretta basilikaa

Mausteliemi

  • 1 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
  • 1/2 dl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 4 kokonaista mustapippuria
  • ripaus merisuolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenet ja kanta. Leikkaa valkosipulinkynsi viipaleiksi.

Laita paprikoiden puolikkaat leikkauspinta alaspäin uunipellille grillivastuksen alle ja grillaa kohtalaisella lämmöllä, kunnes kuori halkeilee ja mustuu hieman. Vedä kuori pois paprikoista ja leikkaa ne sitten suikaleiksi.

Lado suikaleet tölkkiin kerroksittain valkosipuliviipaleiden ja basilikanlehtien kanssa.

Sekoita mausteliemen aineet, kaada liemi paprikasuikaleiden päälle ja sulje tölkin kansi. Anna paprikoiden maustua jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon.

Tarjoa sellaisenaan lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.

Tuoreimmat aiheesta

Paprikat