Basilikapaprikat
Herkullisenväriset paprikat nautitaan leivällä, salaatissa tai sellaisenaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g paprikoita
- 1 iso valkosipulinkynsi
- tuoretta basilikaa
Mausteliemi
- 1 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
- 1/2 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 4 kokonaista mustapippuria
- ripaus merisuolaa
Valmistusohje
Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenet ja kanta. Leikkaa valkosipulinkynsi viipaleiksi.
Laita paprikoiden puolikkaat leikkauspinta alaspäin uunipellille grillivastuksen alle ja grillaa kohtalaisella lämmöllä, kunnes kuori halkeilee ja mustuu hieman. Vedä kuori pois paprikoista ja leikkaa ne sitten suikaleiksi.
Lado suikaleet tölkkiin kerroksittain valkosipuliviipaleiden ja basilikanlehtien kanssa.
Sekoita mausteliemen aineet, kaada liemi paprikasuikaleiden päälle ja sulje tölkin kansi. Anna paprikoiden maustua jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon.
Tarjoa sellaisenaan lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa