Patapaisti syyssadon kanssa
Nopeatekoinen pata edellyttää pikaisesti kypsyviä aineksia. Niinpä tässä käytetäänkin naudan ulkofileetä keittolihan sijaan. Tämä pataruoka on herkullisimmillaan silloin, kun sato on parhaimmillaan loppukesästä tai alkusyksystä. Silloin saa vielä myös uusia perunoita ja sokeriherneitä.
Neljälle
- 500 g naudan ulkofileetä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 5 dl lihalientä
- 8 salottisipulia
- 4 pientä tomaattia
- 8 pientä uutta perunaa
- ½ munakoiso
- ½ kesäkurpitsa
- ½ vihreä paprika
- ½ punainen paprika
- 100 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista kuutiot nopeasti voissa kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.
2. Kuori salotit. Kalttaa tomaatit. Raaputa perunat huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Siisti paprikat ja paloittele. Poista sokeriherneiden paloista kovat kannat.
3. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen sinappi. Lisää sipulit ja perunat ja keitä 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja tomaatit. Keitä vielä 10 minuuttia. Nosta lihakuutiot pataan, samoin sokeriherneet ja kuumenna koko ruoka oikein kuumaksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku