Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makkara- ja juurespata papujen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Arkena on käytännöllistä laittaa ruokaa, jossa on kaikki yhdessä. Pataruoat ovat tällaisia arjen pelastajia, joissa kaikki ainekset kypsyvät yhtä aikaa samassa padassa. Tarjoa lisäksi tomaattisalaattia ja näkkileipää, niin ateria on täydellinen.

Neljälle

  • 300 g lenkkimakkaraa
  • 2 tl sinappia
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 5 dl vihanneslientä
  • 2 dl keitettyjä isoja valkoisia papuja
  • 100 g vihreitä papuja

Korisiteeksi

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lenkkimakkara palasiksi. Levitä sinappia muutamalle palalle. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuori porkkanat ja perunat ja leikkaa ne isohkoiksi paloiksi.

2. Kiehauta vihannesliemi ja pane porkkanat ja perunat kiehumaan. Keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.

3. Lisää kattilaan makkarapalat, punasipuli, valkoiset pavut ja vihreät pavut. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä vielä 5 minuuttia. Kokeile, että perunat ovat läpeensä kypsiä. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata