Latva-artisokkasalaatti parmesaanilla
Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja valmiiden artisokkien päälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 4 latva-artisokkaa
- 1 sitruuna puolitettuna
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
- oman maun mukaan parmesaanijuustoa höylättynä
Valmistusohje
- Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa ja pilko hienoksi.
- Purista sitruunamehua artisokkien päälle estääksesi niitä muuttumasta ruskeiksi.
- Aseta artisokat lautaselle, mausta öljyllä ja mikäli vielä haluat, sitruunamehulla.
- Lisää pippuria ja suolaa.
- Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja artisokkien päälle.
- Laita päälle vielä kevyesti öljyä, jos haluat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku