Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Latva-artisokkasalaatti parmesaanilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja valmiiden artisokkien päälle.

4 hengelle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna puolitettuna
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
  • oman maun mukaan parmesaanijuustoa höylättynä

Valmistusohje

- Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa ja pilko hienoksi.

- Purista sitruunamehua artisokkien päälle estääksesi niitä muuttumasta ruskeiksi.

- Aseta artisokat lautaselle, mausta öljyllä ja mikäli vielä haluat, sitruunamehulla.

- Lisää pippuria ja suolaa.

- Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja artisokkien päälle.

- Laita päälle vielä kevyesti öljyä, jos haluat.

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti