Latva-artisokat yrttivoilla

Käytä suolaista voita yrttivoihin ja aseta tarjolle myös hiutalesuolaa.

Neljälle

  • 4 latva-artisokkaa
  • suolaa
  • ½ sitruuna

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Murra artisokista varret ja poista samalla säikeitä niiden pohjasta. Keitä artisokat pehmeiksi runsaassa, suolatussa vedessä johon olet lisännyt puolikkaan sitruunan, n. 40 minuuttia. Artisokat ovat valmiita kun lehdet irtoavat helposti pohjista. Valuta valmiit artisokat.

2. Sekoita voi pehmeäksi, jaa se kahteen osaan ja mausta puolet raastetulla sitruunankuorella, loput rakuunalla ja persiljalla.

3. Tarjoile artisokat kuumina yrttivoin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!