Pekoni-juusto-perunasalaatti
Ruokaisat salaatit ovat illanistujaisten suosikkeja. Ne maistuvat myös lounaaksi tai iltapalaksi.
Ainekset
- 6 annosta
- 170 g pekonia
- 1 kg kypsiä, kiinteämaltoisia perunoita
- 300 g kermajuustoa tai Emmental-juustoa
- 200 g öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen
- 4 keitettyä munaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- 10 vihreää oliivia
- 1 ruukku persiljaa
- 20 g rucolaa
Valmistusohje
Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja käännä kypsymisen aikana.
Paista, kunnes pinta on rapea.
Kuori kypsät perunat ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuutioi juusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
Valuta sekaan aurinkokuivatut tomaatit öljyineen.
Lohko keitetyt munat ja nosta hetkeksi sivuun.
Rouhi joukkoon mustapippuria ja mausta suolalla.
Lisää oliivit ja hienonna sekaan persilja.
Sekoita lopuksi joukkoon rucola.
Laita salaatti tarjoiluvadille ja koristele munanlohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa