Marinoitu varhaisperunasalaatti
Ihana kesäinen perunasalaatti on tietenkin parhain uusista perunoista tehtynä. Se sopii retkiruoaksi savukalan tai grillatun broilerin kaveriksi. Aloita suunnittelu ajoissa: perunoita pitää marinoida yli yön.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g uusia perunoita
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 nippu retiisejä
Marinadi
- 6 dl vettä
- 1 dl etikkaa (12%)
- 4 rkl suomalaista sinappia
- 1 rkl dijon-sinappia
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 tl sitruunapippuria
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä perunat kypsiksi. Hyvin pestyjä uusia perunoita tuskin tarvitsee kuoria. Pieni perunat kuutioiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vesi, etikka, sinapit, viinietikka, sitruunapippuri, suola ja pippuri marinadiksi.
2. Kääntele perunat marinadiin ja laita peitettynä jääkaappiin yön yli.
3. Hienonna ruohosipuli pieneksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Nosta perunat marinadista reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Koristele ruohosipulilla ja retiiseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka