Marinoitu varhaisperunasalaatti

Ihana kesäinen perunasalaatti on tietenkin parhain uusista perunoista tehtynä. Se sopii retkiruoaksi savukalan tai grillatun broilerin kaveriksi. Aloita suunnittelu ajoissa: perunoita pitää marinoida yli yön.

Neljälle

  • 600 g uusia perunoita
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 nippu retiisejä

Marinadi

  • 6 dl vettä
  • 1 dl etikkaa (12%)
  • 4 rkl suomalaista sinappia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä perunat kypsiksi. Hyvin pestyjä uusia perunoita tuskin tarvitsee kuoria. Pieni perunat kuutioiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vesi, etikka, sinapit, viinietikka, sitruunapippuri, suola ja pippuri marinadiksi.

2. Kääntele perunat marinadiin ja laita peitettynä jääkaappiin yön yli.

3. Hienonna ruohosipuli pieneksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Nosta perunat marinadista reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Koristele ruohosipulilla ja retiiseillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.