Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jogurttiperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on intialaista katuruokaa. Jogurttiperunat ovat halpoja, täyttäviä ja herkullisia ja siksi katukeittiöiden tavallisimpia annoksia. Lisäksi ne on helppo valmistaa. Tarjoile lammas- tai linssicurryn lisukkeena tai omana aterianaan riisin kera.

4 annosta

  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 300 g kuorittuja keitettyjä perunoita
  • 1 pieni sipuli
  • ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • ½ tl suolaa tai maun mukaan
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • persiljaa
  • 1 chilipalko

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautainen paistinpannu. Kaada juustokuminansiemenet pannulle ja paahde niitä sekoittaen 15-20 sekuntia. Kaada siemenet pannulta mortteliin ja murskaa. Paahtaminen antaa juustokuminalle erikoisen maun.

2. Viipaloi tai kuutioi perunat, kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa jogurtti tasaiseksi. Sekoita jogurtti, perunat, sipuli ja juustokumina, mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen seistä jääkaapissa, kunnes se on kylmää.

3. Hienonna korianteri ja chili. Poista chilistä ensin siemenet, jos haluat ruokaan miedomman maun. Ripottele korianteri ja chili perunaseoksen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat