Mureke
Lämpimänä päivänä liharuokakin maistuu kun se nautitaan kylmänä. Herkulliset sienet sopivat murekkeen kanssa mainiosti.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl kaprista
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 150 g pekonia viipaleina
Marinoidut sienet
- 1 rasia tuoreita herkkusieniä
- 3 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- rosmariinia
- rakuunaa
Valmistusohje
Liota korppujauhot kananmunassa ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja kaprikset mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa seos hyvin jauhelihan sekaan ja muotoile murekkeeksi.
Kiedo pekoniviipaleet murekkeen ympärille ja paista pitkulaisesa vuoassa kypsäksi 180-asteisessa uunissa noin kolme varttia. Jäähdytä ja tarjoa viipaloituna esimerkiksi marinoitujen sienten kanssa.
Halkaise sienet ja nosta ne suureen kulhoon. Mausta etikalla, suolalla, sokerilla, rosmariinilla ja rakuunalla. Sekoita huolellisesti ja nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi. Sekoita muutamia kertoja tänä aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka