Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pikkuperunoita aiolin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aioli tekee pikkuperunoista herkkua.

Ainekset

  • 450 g pieniä uusia perunoita
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Aioli

  • 1 huoneenlämpöinen munankeltuainen
  • 1 rkl sitruunamehua tai valkoista balsamicoa
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Halkaise perunat tarvittaessa, jotta saat sopivan kokoisia suupaloja. Laita perunat kattilaan, jossa on kylmää suolattua vettä. Kiehauta ja anna hautua kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja siirrä isoon kulhoon.

Aioli: Pane keltuainen, mehu tai balsamico, valkosipuli, suola ja pippuri monitoimikoneeseen (metalliteräiseen). Sekoita ainekset. Lisää oliiviöljy koneen käydessä ensin hitaasti tipottain ja kun kastike alkaa sakeutua, valuta öljyä hitaasti ja tasaisesti, kunnes kastike on sakeaa ja sileää.

Kaada aiolikastike perunoiden päälle ja pyörittele perunoita varovasti kastikkeessa. Anna marinoitua 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoa lämpimänä.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti