Pikkuperunoita aiolin kera
Aioli tekee pikkuperunoista herkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 450 g pieniä uusia perunoita
- 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
- suolaa
- mustapippuria
Aioli
- 1 huoneenlämpöinen munankeltuainen
- 1 rkl sitruunamehua tai valkoista balsamicoa
- 2 kuorittua valkosipulinkynttä
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Halkaise perunat tarvittaessa, jotta saat sopivan kokoisia suupaloja. Laita perunat kattilaan, jossa on kylmää suolattua vettä. Kiehauta ja anna hautua kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja siirrä isoon kulhoon.
Aioli: Pane keltuainen, mehu tai balsamico, valkosipuli, suola ja pippuri monitoimikoneeseen (metalliteräiseen). Sekoita ainekset. Lisää oliiviöljy koneen käydessä ensin hitaasti tipottain ja kun kastike alkaa sakeutua, valuta öljyä hitaasti ja tasaisesti, kunnes kastike on sakeaa ja sileää.
Kaada aiolikastike perunoiden päälle ja pyörittele perunoita varovasti kastikkeessa. Anna marinoitua 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoa lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka