Välimeren perunasalaatti – helppo perunasalaatti varhaisperunoista

Välimeren perunasalaatti
Helppo perunasalaatti vie matkalle Välimeren maihin. MTV

Ruokaisat salaatit maistuvat kesällä ja ne sopivat niin arkeen kuin juhlahetkiinkin. Perunasalaattia voit varioida mielin määrin oman maun mukaan ja lisäillä sinne itselle mieluisia aineksia. Tämä yksinkertainen salaatti vie makumatkalle Välimeren maihin.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • n. 700 g varhaisperunoita
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 punasipulia renkaina
  • 100 g vihreitä oliiveja sitruunatäytteellä
  • 100 g paprikapestoa tai muuta pestoa
  • 100–200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa

Koristeluun

  • basilikaa

Valmistusohje

  1. Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
  3. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  4. Valuta oliivit.
  5. Sekoita ainekset keskenään ja sekoita joukkoon pesto.
  6. Murusta viimeiseksi fetajuusto tai salaattijuusto.
  7. Tarkista maku.
  8. Koristele basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!