Välimeren perunasalaatti – helppo perunasalaatti varhaisperunoista
Julkaistu
Ruokaisat salaatit maistuvat kesällä ja ne sopivat niin arkeen kuin juhlahetkiinkin. Perunasalaattia voit varioida mielin määrin oman maun mukaan ja lisäillä sinne itselle mieluisia aineksia. Tämä yksinkertainen salaatti vie makumatkalle Välimeren maihin.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- n. 700 g varhaisperunoita
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 punasipulia renkaina
- 100 g vihreitä oliiveja sitruunatäytteellä
- 100 g paprikapestoa tai muuta pestoa
- 100–200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
Koristeluun
- basilikaa
Valmistusohje
- Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
- Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Valuta oliivit.
- Sekoita ainekset keskenään ja sekoita joukkoon pesto.
- Murusta viimeiseksi fetajuusto tai salaattijuusto.
- Tarkista maku.
- Koristele basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät