- Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
- Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Valuta oliivit.
- Sekoita ainekset keskenään ja sekoita joukkoon pesto.
- Murusta viimeiseksi fetajuusto tai salaattijuusto.
- Tarkista maku.
- Koristele basilikalla.
Makuja
Välimeren perunasalaatti – helppo perunasalaatti varhaisperunoista
Helppo perunasalaatti vie matkalle Välimeren maihin.MTV
Julkaistu 03.07.2023 12:32
Ruokaisat salaatit maistuvat kesällä ja ne sopivat niin arkeen kuin juhlahetkiinkin. Perunasalaattia voit varioida mielin määrin oman maun mukaan ja lisäillä sinne itselle mieluisia aineksia. Tämä yksinkertainen salaatti vie makumatkalle Välimeren maihin.
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. 700 g varhaisperunoita
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 punasipulia renkaina
- 100 g vihreitä oliiveja sitruunatäytteellä
- 100 g paprikapestoa tai muuta pestoa
- 100–200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
Koristeluun
- basilikaa