Peppen pasta

4 hengelle

  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
  • 1 tl kuivattua chilipippuria (ei välttämätön)
  • 2 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
  • 16 jättikatkarapua
  • 12 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • suolaa maustamiseen
  • nippu tuoretta, liuskalehtistä persiljaa silputtuna
  • 350 ml valkoviiniä
  • 460 g rigatoni-pastaa
  • vastaraastettua parmesaania päälle

Tee näin

    Valmistusohje

    - kuumenna öljy suurella pannulla

    - lisää valkisipuli, chili, kesäkurpitsat ja paista, kunnes kesäkurpitsat ovat al dente (pehmeitä, mutta hieman "pureskeltavia")

    - lisää katkaravut, tomaatit, suola, persilja sekä viini

    - peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia

    - kun kastike on keittymässä, keitä pasta suolalla maustetussa vedessä

    - sekoita pastaa, jotta se ei takerru

    - poista katkaravut ja kesäkurpitsat pannulta ja laita sivummalle, jätä kastiketta pannulle

    - valuta pasta, kun se on al dente ja lisää pannulle

    - ripottele parmesaaniraaste pastan joukkoon, sekoita hyvin

    - aseta pasta kastikkeineen tarjoiluastialle ja laita katkaravut sekä kesäkurpitsat päälle

    - ripottele persiljaa päälle ja tarjoile välittömästi

    Parhaat ruokaohjelmat