- Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa.
- Purista sitruunoiden mehut kulhoon, jossa on viileää vettä ja laita puhdistetut artisokat sitruunaveteen, jottei niistä tule ruskeita.
- Laita fettuccinet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita välillä, etteivät pastat takerru toisiinsa.
- Kuullota valkosipulit ja murskatut chilit kuumassa öljyssä.
- Poista artisokat vedestä ja paloittele.
- Lisää artisokat, kirsikkatomaatit ja viini pannulle. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, minttu ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.
- Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente. Säästä keitinvettä noin 2½ dl.
- Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Lisää voi ja parmesaani ja keitä puolisen minuuttia. Tarjoile välittömästi.