Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nauhapastaa ja latva-artisokkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente.

4 hengelle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna puolitettuna
  • 450 g fettuccine-pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (ei pakollinen)
  • 20 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 750 ml tomaattimurskaa
  • 6 mintunlehteä silputtuna
  • suolaa
  • 2 rkl suolatonta voita
  • parmesaania päälle ripoteltavaksi

Tee näin

    Valmistusohje

    - Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa.

    - Purista sitruunoiden mehut kulhoon, jossa on viileää vettä ja laita puhdistetut artisokat sitruunaveteen, jottei niistä tule ruskeita.

    - Laita fettuccinet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita välillä, etteivät pastat takerru toisiinsa.

    - Kuullota valkosipulit ja murskatut chilit kuumassa öljyssä.

    - Poista artisokat vedestä ja paloittele.

    - Lisää artisokat, kirsikkatomaatit ja viini pannulle. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, minttu ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.

    - Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente. Säästä keitinvettä noin 2½ dl.

    - Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Lisää voi ja parmesaani ja keitä puolisen minuuttia. Tarjoile välittömästi.

    Tuoreimmat aiheesta

    Kasvispasta