Nauhapastaa ja latva-artisokkaa

Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente.

4 hengelle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna puolitettuna
  • 450 g fettuccine-pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (ei pakollinen)
  • 20 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 750 ml tomaattimurskaa
  • 6 mintunlehteä silputtuna
  • suolaa
  • 2 rkl suolatonta voita
  • parmesaania päälle ripoteltavaksi

Tee näin

    Valmistusohje

    - Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa.

    - Purista sitruunoiden mehut kulhoon, jossa on viileää vettä ja laita puhdistetut artisokat sitruunaveteen, jottei niistä tule ruskeita.

    - Laita fettuccinet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita välillä, etteivät pastat takerru toisiinsa.

    - Kuullota valkosipulit ja murskatut chilit kuumassa öljyssä.

    - Poista artisokat vedestä ja paloittele.

    - Lisää artisokat, kirsikkatomaatit ja viini pannulle. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, minttu ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.

    - Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente. Säästä keitinvettä noin 2½ dl.

    - Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Lisää voi ja parmesaani ja keitä puolisen minuuttia. Tarjoile välittömästi.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!