Hillosipulit
Hillosipuli on oivallinen seuralainen esimerkiksi sellaisille liharuoille kuin linnapaisti tai merimiespihvi. Hienonnettu hillosipuli antaa lisämakua esimerkiksi salaatti- tai remouladekastikkeelle. Lisäksi hillosipulit sopivat naposteltaviksi myös sellaisinaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Tarvitset
- 500g pieniä hillosipuleita
Suolaliemi
- 5 dl vettä
- ½ dl suolaa
Etikkaliemi
- ½ dl väkiviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 1½ dl sokeria
- 2 palaa muskotinkukkaa
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele sipulit, pane ne kiehuvaan veteen ja ryöppää 1-2 minuuttia. Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori. Lisää suola veteen ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Pane joukkoon kuoritut sipulit ja anna vetäytyä yön yli.
2. Kaada suolaliuos pois. Keitä sipulit pehmeiksi suolaamattomassa vedessä noin 5 minuutin ajan. Kaada keitinvesi pois ja pane sipulit lasipurkkiin.
3. Kiehauta etikka, vesi, sokeri, muskotinkukat, inkivääri ja valkopippuri. Kaada liemi kuumana sipuleiden päälle. Sulje tiiviisti kannella ja säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"