Hillosipulit

Hillosipuli on oivallinen seuralainen esimerkiksi sellaisille liharuoille kuin linnapaisti tai merimiespihvi. Hienonnettu hillosipuli antaa lisämakua esimerkiksi salaatti- tai remouladekastikkeelle. Lisäksi hillosipulit sopivat naposteltaviksi myös sellaisinaan!

Tarvitset

  • 500g pieniä hillosipuleita

Suolaliemi

  • 5 dl vettä
  • ½ dl suolaa

Etikkaliemi

  • ½ dl väkiviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1½ dl sokeria
  • 2 palaa muskotinkukkaa
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • ½ tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele sipulit, pane ne kiehuvaan veteen ja ryöppää 1-2 minuuttia. Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori. Lisää suola veteen ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Pane joukkoon kuoritut sipulit ja anna vetäytyä yön yli.

2. Kaada suolaliuos pois. Keitä sipulit pehmeiksi suolaamattomassa vedessä noin 5 minuutin ajan. Kaada keitinvesi pois ja pane sipulit lasipurkkiin.

3. Kiehauta etikka, vesi, sokeri, muskotinkukat, inkivääri ja valkopippuri. Kaada liemi kuumana sipuleiden päälle. Sulje tiiviisti kannella ja säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!