Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperichutney

Julkaistu 07.07.2014 10:13

Kokeile Hellapoliisin herkullista reseptiä! Tästä reseptistä tulee yksi iso lasipurkillinen chutneya.

Ainekset

  • 1 l raparperipaloja
  • 2 sipulia
  • 2 rkl inkivääriä, hienonnettuna
  • ½-1 punainen chilipaprika
  • 2 dl Muscovadosokeria tai fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ dl viinietikkaa
  • tähtianis
  • mustapippuria myllystä
  • 2 ½ dl hillosokeria

Valmistusohje

Leikkaa raparperinvarsista kannat ja paloittele varret ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna se.

Laita ne kattilaan yhdessä Muscovadosokerin tai fariinisokerin kanssa.

Lisää kaneli, viinietikka, tähtianis ja mustapippuria myllystä.

Kuumenna kiehumispisteeseen.

Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Poista tähtianis.

Anna jäähtyä hetki ja kuori mahdollisesti pinnalle muodostunut vaahto.

Laita tiiviiseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Tarjoa grillatun tai paistetun lihan ja kanan seurana.

Tuoreimmat aiheesta

Chutney