Kasvisvoileipäkakku valmistuu näin:
Pohja:
Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa kauramaito valmiiksi, sekoita siihen suola ja pippuri.
Tsatsikitäyte:
1. Pese ja raasta kurkku ja valuta sitä hetken aikaa siivilässä.
2. Murenna feta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi sekaan.
3. Mittaa loput aineet myös kulhoon ja lisää viimeisenä valutettu kurkku.
4. Sekoita massa ja nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.
VEGAANINEN! Tee kakusta vegaaninen vaihtamalla jogurtti kaurafraicheen ja vaihda fetajuusto esimerkiksi kapriksiin (1 dl).
Punajuuritahna:
1. Kuori ja lohko punajuuret ja laita Saga leivinpaperin päälle pellille. Kuori myös valkosipulinkynnet ja laita pellille.
2. Lisää öljy, mausteet ja kääntele punajuuria ja valkosipuleja hiukan.
3. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
4. Soseuta punajuuret ja valkosipuli sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kaurakerma ja sitruunamehu. Soseuta vielä kerran.
Voileipäkakun kokoaminen:
1. Aseta tarjoiluvadille 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja kaurajuomalla ja levitä päälle punajuuritäytettä.
2. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta tsatsikitäytettä leipien päälle.
3. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi kasvisvoileipäkakku silmusalaatilla ja syötävillä kukilla.