Juustotangot ja voileipäkakut

Nyt eletään valmistujaisjuhlien ja koulunpäättäjäisten kulta-aikaa. MTV3 Huomenta Suomen oman sokerileipurin Jenni Höijerin ohjeilla ruokkii helposti suuremmankin juhlaväen.

Juustotangot

  • 1 pkt (500 g) valmista lehtitaikinaa
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 200-300 g juustoraastetta
  • mausteeksi esimerkiksi
  • oreganoa, paprikajauhetta tai tuoretta timjamia

Voileipäkakku (8-10 hlö:lle)

  • 1 vuokaleipä siivutettuna (mielellään sekaleipä)
  • tai 1 pkt paksuviipaleista paahtoleipää
  • 2,5 dl kasvislientä kostutukseen

Täyte lihakakkuun

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl majoneesia
  • reilu 1 rkl sinappia
  • 1,5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 200 g palvikinkkua pieneksi rouhittuna
  • 1 rkl kurkkusalaattia

Täyte kalakakkuun

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl majoneesia
  • reilu 1 rkl sinappia
  • 180 g lämminsavulohta
  • 2-3 tl mätitahnaa
  • 2-3 tl sitruunamehua
  • ripaus jauhettua mustapippuria

Kuorrute

  • n. 1 dl annostäytettä
  • 1,2 dl vispikermaa

Koristeluun riippuen kakusta

  • palvikinkkusiivuja tai graavilohta
  • kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • mustia kivettömiä oliiveja
  • tuoretta vihreää esim. herneenversoja tai persiljaa

Valmistusohje

Sekoita haluamasi mauste juustoraasteen joukkoon.

Voitele valmiit, sulaneet lehtitaikinalevyt kananmunalla ja painele levy juustoraasteeseen.

Leikkaa levystä pituussuunnassa 5-6 suikaletta ja pyöräytä korkkiruuviksi.

Aseta tangot pellille ja paista 210-220-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia.

Voileipäkakku (8-10 hlö:lle)

Sekoita tuorejuusto, majoneesi ja sinappi keskenään. Mausta mustapippurilla. Laita täytteestä sivuun noin desilitra kuorrutetta varten.

Lisää täytteeseen palvirouhe tai paloiteltu lohi ja sekoita. Mausta kurkkusalaatilla tai sitruunalla ja mätitahnalla riippuen kumpaa kakkua teet. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon viimeisenä.

Täytä kakku latomalla irtopohjavuokaan kerroksittain leipää ja täytettä. Kostuta leipäsiivut hyvin kasvisliemellä. Täytekerroksia tulee kakkuun kolme ja leipäkerroksia neljä. Laita kakun ympärille tuorekelmua ja anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.

Vatkaa kuorrutetta varten kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita yhteen täytteestä jätetyn osan kanssa. Kuorruta ja koristele kakku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!