Porotartar à la Sasu Laukkonen
8.1.2016. Tämä villiporotartar on Sasu Laukkosen kunnianosoitus Suomelle ruoka-annoksen muodossa.
Porotartar kahdelle hengelle (alkuruoka)
- 100g kalvotonta (villi)poron paistia, filettä tai muuta mureaa osaa
- ripaus puhdistamatonta merisuolaa
- 1 rkl etikkaa (esim valkoinen balsamico)
- 1,5 rkl punasipulikuutioita pikkelsissä (ohje alla)
- 2-3 rkl hapatettua raparperipyrettä (tai marjoja kuten karpalo, puolukka)
- 2 rkl hasselpähkinäöljymajoneesia (ohje alla)
- 4-5 raastettua,uunipaahdettua hasselpähkinää koristeeksi
Punasipulipikkelsi
- 1 punasipuli, kuorittu, kuutioitu noin 0,5cm x 0,5 cm
- 2 dl vettä
- pieni ripaus suolaa
- 0,25 dl vaalea balsamiviinietikka
- 1/4 tl kanelijauhetta
Hasselpähkinämajoneesi
- 1 keltuainen
- 1 tl omenaviinietikka
- 1 dl rypsiöljy
- 1-2 dl hasselpähkinäöljy
Valmistusohje
Tee ensin punasipulipikkelssi:
1. Kiehuta kattilassa muut paitsi sipuli ja kaada kiehuvana sipulien päälle.
2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin
3. Jäähtyneenä valmis käytettäväksi.
Tee majoneesi:
1. Vatkaa keltuainen ja etikka sekaisin ja koko ajan vatkaten 2. Lisää öljyt ohuena nauhana kunnes majoneesi on sopivan paksuista
3. Mausta lopuksi puhdistamattomalla merisuolalla
Kokoa porotartar:
1. Pilko poronliha kuutioiksi ja mausta suolalla ja etikalla.
2. Tarjoile punasipulipikkelssin, hasselpähkinämajoneesin ja ja hapatetun raparperipyreen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka