Kuumat hedelmät
Tästä ei jälkiruoka herkullisemmaksi muutu. Ihanan kuumat hedelmät nautiskellaan voitaikinakupeista.
Ainekset
- 100 g ananaspaloja
- 1 omena
- 1 banaani
- 10 tummaa rypälettä
- vaniljasokeria
- pikku pala tulista chiliä
- 10 g voita
- mintunlehtiä
Voitaikinakupit/ Vol au vent
- 2 voi- tai lehtitaikinalevyä
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Leikkaa hedelmät paloiksi ja mausta ne kevyesti vaniljasokerilla ja silputulla chilillä. Nosta ne höyrykääreeseen ja veistä päälle voinokare. Kypsennä mikrossa neljä minuuttia tai uunissa 200 asteessa kuusi minuuttia. Irrota mintunlehdet oksistaan ja nosta ne hedelmien joukkoon. Lusikoi kuumia hedelmiä voitaikinakuppeihin.
Leikkaa sulaneesta taikinalevystä pyöreä kiekko ja sen reunoilta rengas. Kauli kiekko ohuemmaksi ja samalla renkaan kokoiseksi. Voitele pohja ja nosta rengas kiekon reunoille. Ripottele päälle hiukan sokeria ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"