Lohisolmut voitaikinasta

Tarjoa hauskoja pieniä lohisolmuja drinkkien kera ennen päivällistä. Ne sopivat niin puna- kuin valkoviininkin kanssa mutta yhtä hyvin myös oluen tai väkevämpienkin tervetuliaisjuomien kera.

12 solmua

  • 2 levyä voitaikinaa
  • 150 g kylmäsavustettua lohta ohuina viipaleina
  • 100 g voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 muna voiteluun
  • suolahiutaleita tai karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikinalevyistä kaksi suorakaiteen muotoista ohutta levyä. Silppua basilika hienoksi ja raasta juusto. Peitä toinen voitaikinalevy lohiviipaleilla ja sirottele niiden päälle juustoraaste ja basilikasilppu. Nosta toinen voitaikinalevy edellisen päälle ja painele kevyesti.

2. Leikkaa sentinlevyisiä suikaleita ja pyöräytä ne solmuiksi. Asettele solmut uunipellille leivinpaperille ja voitele ne vispatulla munalla. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes solmut ovat kauniin värisiä.

3. Ripottele solmuille suolahiutaleita, -kukkia tai karkeaa suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.