Piparjuurimarinoitua lohta
Resepti on kirjasta Gordon Ramsayn parhaat. (Readme.fi 2012)
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g nahatonta lohifileetä
- hieman runsas 2 rkl karkeaa merisuolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- hieman runsas 2 rkl hienosokeria
- 2–3 rkl piparjuurikermaa
- iso kourallinen yrttisekoitusta, tillin, persiljan ja korianterin oksia silputtuna
KASTIKE
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl Dijonin sinappia
- 3 rkl oliiviöljyä
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Siisti lohi, poista evät ja leikkaa reunanmyötäisesti kulkeva puhdas rasvakerros pois, mikäli sellainen on. Kuljeta sormiasi kalan päällä, jotta havaitset pienet ruodot. Jos löydät niitä, nypi ne pois pinseteillä.
2. Sekoita karkea suola, pippuri ja sokeri keskenään ja hiero tätä seosta lohifileeseen kauttaaltaan. Kääri kala kelmuun, aseta matalaan astiaan ja laita jääkaappiin marinoitumaan yön yli.
3. Kaada lohesta valunut neste pois. Avaa fileekäärö, huuhtele marinadi pois ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Harjaa ohut kerros piparjuurikermaa sille puolelle, jolta nahka on poistettu, ja laita päälle yrttisilppua. Kääri tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin tarjoamiseen asti.
4. Avaa marinoitu lohikäärö juuri ennen tarjoamista. Leikkaa kala terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, pitäen veistä 45 asteen kulmassa. Levitä lohisiivut viuhkaksi ruokailijoiden lautasille.
5. Tee kastike kalalle. Vatkaa balsamietikka, sinappi ja oliiviöljy yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Valuta kastike lohen kylkeen ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"