Graavisiikaceviche
Makujen aamun kokit Nanna ja Marcos valmistivat jouluisia herkkuja. Graavisiikaceviche on raikas ja ihana ruoka jouluillalliselle tai vaikkapa uuden vuoden herkkupöytään.
Ainekset (4 annosta)
- 300-400 g graavisiikaa
- ½ fenkoli
- ½ punasipuli
- ½ kurkku
- ½ vihreä omena
- 1 avokado
- 1 chili
- tuoretta korianteria ja minttua
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- ½ granaattiomena
- 2 limettiä
Valmistusohje
Viipaloi siika ja asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille.
Leikkaa fenkoli ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista pehmeä keskiosa, kuutioi. Kuutioi myös omena ja avokadon hedelmäliha sekä chili.
Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset ja yrtit yhteen, suolaa ja pippuroi. Lusikoi seos siian päälle.
Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele pinnalle. Koristele vielä muutamalla yrtillä ja purista pinnalle limettien mehu. Tarjoile hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka