Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia
Äitienpäivän kunniaksi syödään juhlavasti. Maittavaksi alkuruoaksi voi valmistaa Sami Garamin ohjeella limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 200 g nahatonta lohifileetä
- 2 limeä
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- kourallinen rucolaa
- 1 porkkana
- 0,5 punasipulia
- 2 rkl chiliöljyä
- kokojyväleipää
Valmistusohje
Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lautaselle. Purista palojen päälle limen mehua ja mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Leikkaa kuoritusta limen puolikkaasta aivan ohuita viipaleita ja asettele niitä lohipalojen päälle.
Rullaa lohipalat ruusuiksi ja anna niiden kypsyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia.
Nosta rucolanlehdet kulhoon ja leikkaa porkkana kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi rucolan joukkoon. Leikkaa myös punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi ja sekoita salaattiin. Roiskuta öljyä salaatin päälle ja sekoita.
Nosta salaattia lautaselle ja aseta lohiruusu päälle. Paahda leipää marinoidun lohen kyytipojaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku