Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia

Äitienpäivän kunniaksi syödään juhlavasti. Maittavaksi alkuruoaksi voi valmistaa Sami Garamin ohjeella limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia.

Ainekset

  • 200 g nahatonta lohifileetä
  • 2 limeä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • kourallinen rucolaa
  • 1 porkkana
  • 0,5 punasipulia
  • 2 rkl chiliöljyä
  • kokojyväleipää

Valmistusohje

Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lautaselle. Purista palojen päälle limen mehua ja mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Leikkaa kuoritusta limen puolikkaasta aivan ohuita viipaleita ja asettele niitä lohipalojen päälle.

Rullaa lohipalat ruusuiksi ja anna niiden kypsyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia.

Nosta rucolanlehdet kulhoon ja leikkaa porkkana kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi rucolan joukkoon. Leikkaa myös punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi ja sekoita salaattiin. Roiskuta öljyä salaatin päälle ja sekoita.

Nosta salaattia lautaselle ja aseta lohiruusu päälle. Paahda leipää marinoidun lohen kyytipojaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!