Skoonelainen rullasyltty
Varaa aikaa rullasyltyn tekoon äläkä unohda lankaa, jolla syltty sidotaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Yhteen sylttyyn
- 1 ½ kg siansiivua,
- vähärasvaista, kamara mukana
- 1 sipuli
Maustesekoitus
- 1 rkl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl maustepippurirouhetta
- 1 ½ rkl kelt. sinapinsiemenrouhetta
- 1 rkl kuminaa
- 1 tl muskotinkukkaa murennettuna
- 4 liivatelehteä
Keittämiseen
- 5 kokonaista mustapippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- ½ sipuli
Valmistusohje
1. Leikkaa kamara irti, mutta jätä se kiinni toiselta pitkältä sivulta. Poista luut ja rustot. Jos lihapala on paksu, leikkaa se halki ja jätä toisesta reunasta kiinni. Avaa kuin kirja. Sekoita mausteseoksen ainekset. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
2. Sirottele sipulisilppu lihan päälle. Ripottele myös mausteseos tasaisesti koko pinnalle. Purista liivatteista enin vesi ja levitä ne lihalle. Kääri liha rullalle niin tiukasti kuin mahdollista ja päällimmäiseksi kamara, joka pitää lihan koossa. Sido käärö tiukasti puuvillalangalla.
3. Kiehauta vettä ja nosta syltty kiehuvaan veteen. Veden pitää peittää lihakäärö. Lisää suola, pippurit, laakerinlehti ja sipuli. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja anna sitten poreilla miedolla lämmöllä kannella peitettynä 2 - 2½ tuntia, kunnes syltty tuntuu läpikypsältä, kun kokeilet sitä lihaneulalla. Nosta syltty liemestä ja pane se painoon kahden leikkuulaudan väliin yön yli. Säilytä se kylmässä. Leikkaa syltty ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi