Rullasyltty
Itsetehty rullasyltty maistuu taatusti paremmalta kuin valmiina ostettu. Tämä vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 isoon sylttyyn
- n. 1 kg ohutta, luutonta vasikankylkeä
- 2 viipaletta silavaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ rkl kidesokeria
- 3-4 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- 2 rkl rouhittua maustepippuria
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
Keittämiseen
- vettä
- 1 rkl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 pieni keltasipuli
- 1 porkkana paloina
Valmistusohje
1. Hiero lihaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Aseta silavaviipaleet lihan lyhyemmälle puolelle. Ripottele päälle persiljaa, sinapinsiemeniä ja maustepippuria. Kääri tiukalle rullalle, niin että silavasiivut jäävät uloimmaksi. Sido rulla talousnarulla.
2. Laita rulla sauma alaspäin pataan. Kaada päälle vettä, niin että rulla peittyy ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 2 tuntia liedellä tai uunissa 150 asteessa. Kokeile, että liha tuntuu läpikypsältä.
3. Nosta syltty padasta ja valuta. Laita se painon alle jääkaappiin yön yli.
4. Leikkaa pois talousnaru. Viipaloi syltty ohuesti, tarjoile punajuurien ja säilykekurkun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku