Pippuripihvi ja sukiyaki
Reseptit: Sami Garam
Ainekset
- 600 g häränsisäfileetä
- 1 pkt pekonia
- 4 rkl murskattuja pippureita
- 1 dl smetanaa tai creme fraichea
- 3 rkl sinappia
- 1 cl konjakkia
- suolaa
- sipulia
- naurista
- porkkanaa
- perunoita
Sukiyaki
- 400 g häränfileetä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 varsisellerin oksa
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ paprikaa
- 1 tuore, mieto chili
- pala tuoretta inkivääriä
- öljyä
- 1 pss riisinuudeleita
- 1 dl teriyaki-kastiketta tai soijaa
- 1 limesitruuna
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Leikkaa kalvoton pihvifilee paksuiksi pihveiksi (noin 150 g) ja pippuroi reunat murskatulla pippuriseoksella niin, että paistopinnat jäävät "puhtaiksi".
Kietaise pekoniviipale jokaisen pihvin ympäri niin, että pippurit peittyvät ja grillaa pihvejä muutama minuutti molemmin puolin. Anna lihojen vielä vetäytyä tovi ennen annosten kokoamista.
Mausta smetana sinapilla, konjakilla ja pippureilla ja tarjoa pihvien kastikkeena. Tarjoa myös kevyesti öljyttyjä ja grillattuja juureksia, sipuleita ja perunaa.
Liota riisinuudeleita viileässä vedessä puolisen tuntia. Suikaloi kasvikset ja pilko myös maustevihannekset. Leikkaa lihat ensin viipaleiksi ja sitten hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna suuri wokki todella kuumaksi ja kostuta sen pinta öljyllä.
Paista ensin lihasuikaleita pannulla ja mausta ne teriyaki-kastikkeella. Nosta lihat pannun reunoille ja siirry kasvisten paistamiseen. Paista niitä suhteellisen runsaassa öljyssä koko ajan käännellen ja mausta ne teriyakilla ja limen mehulla.
Anna hautua tovi, jotta kasvikset vähän kypsyvät. Lisää pehmenneet nuudelit pannulle, riko kananmunat joukkoon ja sekoita hyvin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"