Lammasjauhelihapihvit ja papusalaatti

Nämä lammasjauhelihapihvit voi grillata grillipannussa tai puuhiiligrillissä. Ne voi paistaa myös uunissa, silloin säästyt käryiltä keittiössä. Papusalaatti tekee ruokailusta juhlan.

Kuudelle

    Pihvit

    • 1 kg lammasjauhelihaa
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
    • 1 rkl chilisilppua
    • 2 tl mustapippuria
    • 2 tl suolaa
    • 2 dl oliiviöljyä
    • öljyä paistamiseen/grillaukseen

    Papusalaatti

    • 350 g vihreitä papuja
    • 2 tl sitruunamehua
    • 1 ½ dl paseerattua tomaattia
    • 5-6 valkosipulinkynttä
    • 2 tl chilisilppua
    • suolaa ja mustapippuria
    • 1 ½ dl oliiviöljyä

    Tarjoiluun

    • lohkoperunoita
    • limettilohkoja
    • tuoreita mintunlehtiä

    Valmistusohje

    1. Pihvit: Jos paistat pihvit uunissa, kuumenna se 250 asteeseen. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Laita lammasjauheliha, juustokumina, chili, pippuri ja suola isoon kulhoon. Purista joukkoon valkosipuli ja kaada mukaan oliiviöljy. Sekoita ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin 20 soikeaa pihviä.

    2. Papusalaatti: Keitä vihreät pavut vähäsuolaisessa vedessä. Valuta ne lävikössä ja siirrä ne sitten kulhoon. Vatkaa yhteen sitruunamehu, paseerattu tomaatti, pippuri ja suola toisessa kulhossa. Sekoita joukkoon chili, oliiviöljy ja purista mukaan valkosipuli. Kääntele seos papujen sekaan.

    3. Uunissa paistaminen: Aseta pihvit voideltuun univuokaan ja paista niitä uunissa 10-15 minuuttia. Grillaus: penslaa pihvit öljyllä ja grillaa niitä 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile papusalaatin, lohkoperunoiden, limettilohkojen ja tuoreiden mintunlehtien kanssa.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.