Lammasjauhelihapihvit ja papusalaatti
Nämä lammasjauhelihapihvit voi grillata grillipannussa tai puuhiiligrillissä. Ne voi paistaa myös uunissa, silloin säästyt käryiltä keittiössä. Papusalaatti tekee ruokailusta juhlan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
Pihvit
- 1 kg lammasjauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl chilisilppua
- 2 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
- 2 dl oliiviöljyä
- öljyä paistamiseen/grillaukseen
Papusalaatti
- 350 g vihreitä papuja
- 2 tl sitruunamehua
- 1 ½ dl paseerattua tomaattia
- 5-6 valkosipulinkynttä
- 2 tl chilisilppua
- suolaa ja mustapippuria
- 1 ½ dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- lohkoperunoita
- limettilohkoja
- tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Pihvit: Jos paistat pihvit uunissa, kuumenna se 250 asteeseen. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Laita lammasjauheliha, juustokumina, chili, pippuri ja suola isoon kulhoon. Purista joukkoon valkosipuli ja kaada mukaan oliiviöljy. Sekoita ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin 20 soikeaa pihviä.
2. Papusalaatti: Keitä vihreät pavut vähäsuolaisessa vedessä. Valuta ne lävikössä ja siirrä ne sitten kulhoon. Vatkaa yhteen sitruunamehu, paseerattu tomaatti, pippuri ja suola toisessa kulhossa. Sekoita joukkoon chili, oliiviöljy ja purista mukaan valkosipuli. Kääntele seos papujen sekaan.
3. Uunissa paistaminen: Aseta pihvit voideltuun univuokaan ja paista niitä uunissa 10-15 minuuttia. Grillaus: penslaa pihvit öljyllä ja grillaa niitä 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile papusalaatin, lohkoperunoiden, limettilohkojen ja tuoreiden mintunlehtien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku