Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liekitetyt pippuripihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka on kuin paremmastakin ravintolasta. Jos liekittäminen tuntuu hankalalta, voit jättää sen tekemättäkin. Kun liekität, muista pysyä etäällä liesituulettimesta. Pidä vieressä isoa kantta, jolla voit sammuttaa liekit nopeasti.

4 annosta

  • 4 x 180 g häränfileetä
  • 3 dl vahvaa lihalientä
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • ½ dl kuivaa madeiraviiniä
  • ½ tl tuoretta rakuunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl rouhittua viherpippuria
  • 1 rkl konjakkia
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kastike Kuori ja hienonna sipuli. Lisää lihaliemeen hienonnettu sipuli, madeira ja rakuuna, Kiehauta ja keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä noin 1½ dl. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Siivilöi kastike ja mausta viherpippurilla.

2. Mausta pihvit karkeaksi jauhetulla mustapippurilla kauttaaltaan. Paista kuumalla pannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta pannu levyltä, kaada pihvien päälle konjakkia ja sytytä.

3. Annostele pihvit lämpimille lautasille ja sekoita paistoliemi kastikkeeseen. Mausta suolalla ja halutessasi konjakkitilkalla. Kaada pihvien päälle tilkka kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi