Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileri-pot-au-feu krutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aito ranskalainen lihapata pot-au-feu on niitä hitaita ruokia, sillä se porisee vähintään viisi tuntia. Tällä ohjeella selviät puuhasta nopeammin ja vähemmällä, mutta saat kuitenkin makuelämyksiä. Tämä pata on parhaimmillaan, kun alkukesän vihannesihanuudet ovat parhaimmillaan.

Neljälle

  • 1 broileri
  • 5 dl kanalientä
  • 1 porkkana
  • 8 pientä varhaisperunaa
  • 4 nippusipulia (pieniä)
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Krutongit

  • 4 viipaletta patonkia
  • 1 dl ruokajogurttia
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa ne pienemmiksi. Kuori sipuli. Paloittele broileri pienehköiksi paloiksi. Lado broilerinpalat isoon kattilaan. Kaada päälle kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen porkkana, perunat ja sipuli. Mausta laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen kannen alla 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsä.

2. Paahda patonkisiivut. Sekoita yhteen jogurtti, inkivääri, suola ja pippuri. Lusikoi nokare patonkisiivulle ja ripota päälle rippunen inkivääriä.

3. Puhdista parsat ja poista sokeriherneistä kovat kannat. Laita ne keitinliemeen, kun broilerin keittoaika on lopuillaan. Ota sitten broileri ja vihannekset liemestä reikäkauhalla. Jaa ne lämpimille syville lautasille. Kaada päälle kuumaa lientä ja koristele timjamilla. Tarjoile krutonkien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri