Pippuripihvit konjakkikastikkeessa
Menneitten vuosikymmenten kapakkaklassikko, joka ansaitsee uuden tulemisen. Liha maistuu parhaimmalta, kun se on punaista tai rosaa sisältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 palaa häränsisäfileetä, 3-4 cm paksuja
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl rouhittuja rosépippureita
- ½ tl paprikajauhetta
Kastike
- 1 sipuli silputtuna
- 2 dl lihalientä
- 2 dl punaviiniä
- 2 tl viherpippuria
- 50 g voita
- suolaa
- konjakkia
Valmistusohje
1. Sekoita suola, rouhitut pippurit ja paprika ja mausta pihvit. Kierrä nyöri pihvien ympärille, että ne pitävät muotonsa.
2. Kuullota sipulisilppua voissa kaskarissa. Kaada päälle lihaliemi ja viini ja keitä kokoon noin 1,5 desilitraksi. Lisää viherpippurit. Ota kastike liedeltä ja sekoita joukkoon voi pieninä nokareina. Mausta konjakilla.
3 Paista pihvit kuumalla pannulla 2-4 minuuttia puoleltaan. Kaada kastike pihvien päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku