Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pippuripihvit konjakkikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Menneitten vuosikymmenten kapakkaklassikko, joka ansaitsee uuden tulemisen. Liha maistuu parhaimmalta, kun se on punaista tai rosaa sisältä.

Neljälle

  • 4 palaa häränsisäfileetä, 3-4 cm paksuja
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl rouhittuja rosépippureita
  • ½ tl paprikajauhetta

Kastike

  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 tl viherpippuria
  • 50 g voita
  • suolaa
  • konjakkia

Valmistusohje

1. Sekoita suola, rouhitut pippurit ja paprika ja mausta pihvit. Kierrä nyöri pihvien ympärille, että ne pitävät muotonsa.

2. Kuullota sipulisilppua voissa kaskarissa. Kaada päälle lihaliemi ja viini ja keitä kokoon noin 1,5 desilitraksi. Lisää viherpippurit. Ota kastike liedeltä ja sekoita joukkoon voi pieninä nokareina. Mausta konjakilla.

3 Paista pihvit kuumalla pannulla 2-4 minuuttia puoleltaan. Kaada kastike pihvien päälle ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi