Pippuripihvit
Valitse itse, miten pippurisia pihveistä haluat, mutta muista, että pippurille on ominaista maistua vahvemmalta vasta hetken kuluttua, joten älä mausta liian rajusti.
Neljälle
- 500 g nauta- tai sekajauhelihaa
- suolaa
- ½ rkl rosé- tai viherpippuria
- 2 munaa
- 2 rkl korppujauhoa
- ½ dl kuohukermaa
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 pieni sipuli
Kastike
- 1 rkl rosé- tai viherpippuria
- 1 rkl voita
- 2,5 dl kuohukermaa
- 3 rkl ranskankermaa
- 2 tl soijaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan suola, rouhitut pippurit ja munat. Turvota korppujauho 5 minuuttia vedessä ja sekoita jauhelihaan. Murenna joukkoon lihaliemikuutio. Silppua sipuli ja sekoita mureketaikinaa.
2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne kypsiksi keskilämmöllä.
3. Kuullota pippureita voissa kasarissa. Kaada päälle kerma ja ranskankerma, mausta soijalla, tomaattipyreellä ja suolalla. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Kaada kastike pihvien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka