Porkkana-omenahillo

Porkkana-omenahillo sopii täytekakun väliin sekä viilin, jogurtin ja lettujen päälle. Kokeile myös porsaanliharuokien lisukkeena. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 400 g kotimaisia omenia (hapokas)
  • 100 g porkkanaa
  • 2 rkl vettä
  • 0.5 dl hillosokeria

Valmistusohje

Viipaloi porkkana ja kypsennä se höyryssä tai vesitilkassa lähes pehmeäksi.

Lisää päälle omenalohkot (omenoita ei tarvitse kuoria) ja anna myös niiden pehmetä kannen alla.

Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna sose kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehahtaa sekoittaen.

Kaada hillo hyvin pestyihin kuumiin tölkkeihin. Säilytä kylmässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!