Porkkana-omenahillo
Porkkana-omenahillo sopii täytekakun väliin sekä viilin, jogurtin ja lettujen päälle. Kokeile myös porsaanliharuokien lisukkeena. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 400 g kotimaisia omenia (hapokas)
- 100 g porkkanaa
- 2 rkl vettä
- 0.5 dl hillosokeria
Valmistusohje
Viipaloi porkkana ja kypsennä se höyryssä tai vesitilkassa lähes pehmeäksi.
Lisää päälle omenalohkot (omenoita ei tarvitse kuoria) ja anna myös niiden pehmetä kannen alla.
Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Kuumenna sose kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehahtaa sekoittaen.
Kaada hillo hyvin pestyihin kuumiin tölkkeihin. Säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa