Porkkanakakkuvohvelit ja kookoskermavaahtoa
Jos tykkäät porkkanakakusta ja vohveleista, rakastat näitä herkullisia porkkanakakkuvohveleita, joita ruokabloggaaja Nanna Rintala valmisti Makujen Aamu- ohjelmassa.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton
5 belgialaista vohvelia tai 8 tavallista vohvelia
- (vegaaninen)
- 5 dl spelttijauhoja
- 2 rkl pellavansiemenrouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl suolaa
- 2, 5 dl raastettua porkkanaa
- 0,5 l mantelimaitoa
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 tl vaniljaesanssia
- (0,5-1 dl sokeria halutessasi)
Tarjoiluun
- 400 g kookoskermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2-3 tl tomusokeria
- marjoja, hedelmäkuutioita tai hilloa
Valmistusohje
Laita vohvelirauta kuumenemaan.
Sekoita kuiva-aineet: spelttijauho, pellavansiemenrouhe, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä ja suola.
Sekoita raastettu porkkana, mantelimaito, öljy ja vaniljaesanssi ensin keskenään ja yhdistä sitten kuiva-aineiden kanssa.
Anna taikinan turvota muutama minuutti. Paista vohveliraudalla kauniita kullanruskeita vohveleita.
Valmista kookoskermasta kermavaahto. Laita purkki jääkaappiin jo edellisenä iltana. Vaahdota viileä paksu kookoskerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi makeuta tomusokerilla.
Tarjoile porkkanakakkuvohvelit lämpöisinä kookoskermavaahdon ja marjojen tai hedelmäkuutioiden tai hillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku