Porkkanakakkuvohvelit ja kookoskermavaahtoa

vohveli

Jos tykkäät porkkanakakusta ja vohveleista, rakastat näitä herkullisia porkkanakakkuvohveleita, joita ruokabloggaaja Nanna Rintala valmisti Makujen Aamu- ohjelmassa.

5 belgialaista vohvelia tai 8 tavallista vohvelia

  • (vegaaninen)
  • 5 dl spelttijauhoja
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl suolaa
  • 2, 5 dl raastettua porkkanaa
  • 0,5 l mantelimaitoa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • (0,5-1 dl sokeria halutessasi)

Tarjoiluun

  • 400 g kookoskermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 tl tomusokeria
  • marjoja, hedelmäkuutioita tai hilloa

Valmistusohje

Laita vohvelirauta kuumenemaan.

Sekoita kuiva-aineet: spelttijauho, pellavansiemenrouhe, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä ja suola.

Sekoita raastettu porkkana, mantelimaito, öljy ja vaniljaesanssi ensin keskenään ja yhdistä sitten kuiva-aineiden kanssa.

Anna taikinan turvota muutama minuutti. Paista vohveliraudalla kauniita kullanruskeita vohveleita.

Valmista kookoskermasta kermavaahto. Laita purkki jääkaappiin jo edellisenä iltana. Vaahdota viileä paksu kookoskerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi makeuta tomusokerilla.

Tarjoile porkkanakakkuvohvelit lämpöisinä kookoskermavaahdon ja marjojen tai hedelmäkuutioiden tai hillon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.