Teresa Välimäki kokkasi Makujen aamu -ohjelmassa herkullista Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä.
Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä (4 annosta)
- 500 g broilerin rintafileitä
- tilkka öljyä
- 0,5 dl ponzukastiketta (esim. Kikkoman)
- 2 tl hunajaa
- 0,5 tl chililastuja
- 2 rkl hienonnettua minttua
- ripaus mustapippuria
Kasvikset
- 400 g parsakaalia
- 2 paprikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä murskattuina
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
Ota broilerin rintafileet huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos broileripalojen joukkoon. Kääntele niin, että palat maustuvat kauttaaltaan. Jätä marinoitumaan hetkeksi.
Pese parsakaali ja paprikat, valuta hyvin. Paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita kulhon pohjalle oliiviöljy, valkosipuli sekä suola ja mustapippuri. Kääntele kasvikset seoksessa. Kaada kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ruskista broileri palat nopeasti paistinpannulla öljytilkassa ja nostele palat kasvisten päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset ja anna maustua hetki. Tarjoile ponzubroileri kasvisten ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa