Omenakakku valmistuu näin:
Annoksia: 12–15
- Kuori ja raasta omenat. Laita ne kulhoon. Riko joukkoon kananmunat.
- Mittaa sokeri, fariinisokeri, kookossokeri tai siirappi ja lisää kulhoon.
- Mittaa vehnäjauhot, mantelijauhe tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja leivontamausteet sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50–60 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kakku kahteen osaan.
- Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä puolet kakun väliin ja loput pinnalle.
- Ripottele reunoille hieman kanelia tai chai maustetta ja koristele kanelitangoilla.Tarjoa!