Helppo ja mehevä omenakakku
Julkaistu
Kotimaisista omenoista valmistat monenlaiset herkut. Leivo ihana tuoksuva omenakakku ja täytä ja kuorruta kakku tuorejuustotahnalla. Helppoa ja superherkullista!
Ainekset
- 3-5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria, kookossokeria tai siirappia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta tai pähkinärouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1-2 tl kardemummaa
- (1 tl chai-maustetta)
- 200 g sulatettua voita
Kuorrutus ja täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g voita
- 3-4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- kanelia tai chai-maustetta
- (kanelitankoja)
Valmistusohje
Omenakakku valmistuu näin:
Annoksia: 12–15
- Kuori ja raasta omenat. Laita ne kulhoon. Riko joukkoon kananmunat.
- Mittaa sokeri, fariinisokeri, kookossokeri tai siirappi ja lisää kulhoon.
- Mittaa vehnäjauhot, mantelijauhe tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja leivontamausteet sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50–60 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kakku kahteen osaan.
- Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä puolet kakun väliin ja loput pinnalle.
- Ripottele reunoille hieman kanelia tai chai maustetta ja koristele kanelitangoilla.Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät