Helppo ja mehevä omenakakku
Julkaistu
Kotimaisista omenoista valmistat monenlaiset herkut. Leivo ihana tuoksuva omenakakku ja täytä ja kuorruta kakku tuorejuustotahnalla. Helppoa ja superherkullista!
Ainekset
- 3-5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria, kookossokeria tai siirappia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta tai pähkinärouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1-2 tl kardemummaa
- (1 tl chai-maustetta)
- 200 g sulatettua voita
Kuorrutus ja täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g voita
- 3-4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- kanelia tai chai-maustetta
- (kanelitankoja)
Valmistusohje
Omenakakku valmistuu näin:
Annoksia: 12–15
- Kuori ja raasta omenat. Laita ne kulhoon. Riko joukkoon kananmunat.
- Mittaa sokeri, fariinisokeri, kookossokeri tai siirappi ja lisää kulhoon.
- Mittaa vehnäjauhot, mantelijauhe tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja leivontamausteet sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50–60 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kakku kahteen osaan.
- Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä puolet kakun väliin ja loput pinnalle.
- Ripottele reunoille hieman kanelia tai chai maustetta ja koristele kanelitangoilla.Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"