Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa kokattiin helppoja leivänpaahtimessa valmistuvia quesadilloja, jotka tarjoiltiin raikkaan maissisalaatin ja täyteläisen jogurttikastikkeen kera.

Quesadilla leivänpaahtimessa (1 annos)

  • 1 tortilla (medium)
  • jalapenorelishiä/chipotletahnaa
  • 2-3 viipaletta juustoa
  • 2 viipaletta kinkkua
  • muutama suikale paprikaa

Maissisalaatti (4 annosta)

  • 1 prk säilykemaissia
  • 1 tlk kidneypapuja
  • ½ kurkku
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl salsakastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta korianteria hienonnettuna

Avokado-jogurttikastike (4 annosta)

  • 2 avokadoa
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 limetin mehu
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • ripaus chilimausteseosta

Valmistusohje

Quesadilla: Voitele tortilla ohuelti jalapenorelishillä/chipotletahnalla. Levitä täytteet tortillan toiselle puolikkaalle. Taittele tortilla ensin puoliksi ja sitten vielä kertaalleen puoliksi niin että syntyy kolmio. Laita kolmio kärki edellä paahtimeen ja paahda tortilla rapeaksi ja niin, että juusto sulaa. Sitten vain nauttimaan!

Maissisalaatti: Valuta maissi ja pavut. Kuutioi kurkku ja suikaloi salaattikerä. Sekoita kasvikset kulhossa keskenään. Sekoita salsan joukkoon öljy, limetin mehu sekä mausteet ja kääntele seos kasvisten joukkoon. Anna maustua hetki. Ja tarjoile quesadillojen lisukkeena.

Avokado-jogurttikastike: Murskaa avokadot haarukalla ja sekoita joukkoon jogurtti, limen mehu sekä suola, sokeri ja chilimauste. Tarjoile quesadillojen ja maissisalaatin lisukkeena.

Parhaat ruokaohjelmat