Punasipulimarmeladi
Julkaistu
Jotain ihan muuta paahtoleivän päälle!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g punasipuleita
- 2 valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä
- 5 dl vedellä laimennettua herukkamehua
- 1/2–1 dl sokeria
- 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuullota sipulirenkaita ja valkosipuliviipaleita öljyssä.
Laimenna herukkamehu hieman juomisvahvuutta väkevämmäksi. Kaada mehu ja sokeri sipuleiden päälle. Keitä hiljalleen noin tunnin verran.
Mausta valmis marmeladi punaviinietikalla ja suolalla. Kaada säilytysastiaan ja säilytä jääkaapissa. Ohjeella valmistuu ½ litraa punasipulimarmeladia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka