Etikkakurkut
Julkaistu
Mehevä kurkkusäilyke sopii mainiosti joulupöytään. Säilyke valmistuu kahdessa viikossa ja säilyy jääkaapissa kolme kuukautta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 kg kurkkuja
- 1 kg avomaankurkkuja
- 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- 10 tillinvartta
Liemi
- 1 l vettä
- 1/4 dl suolaa
- 5 dl sokeria
- 4 dl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkut huolellisesti ja leikkaa ne ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado kurkkuviipaleet tillit ja sinapinsiemenet kerroksittain suureen lasipurkkiin.
2. Sekoita vesi, suola, sokeri ja väkiviinietikka. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle, nosta purkkiin paino ja pane purkki jääkaappiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku