Tomaattihilloke
Tomaattihilloke on pirteä ja maukas täydennyt lähes kaikenlaisille ruokalajeille. Sen voi tarjota lisukkeena tai yhtenä noutopöydän herkuista. Kannattaa valmistaa kerralla vaikka kaksinkertainen annos, sillä hilloke säilyy jääkaapissa viikon verran.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 7 salottisipulia
- 1 tl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- ½ tl suolaa
- 1 tl oliiviöljyä
- ruohosipulia koristeluun
Valmistusohje
1. Halkaise tomaatit ja kuori ja suikaloi salottisipulit.
2. Kuumenna öljy, suola, pippuri ja salottisipuli kattilassa. Älä anna sipulin ruskistua. Lisää halkaistut tomaatit, viinietikka ja sokeri. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka