Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattihilloke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaattihilloke on pirteä ja maukas täydennyt lähes kaikenlaisille ruokalajeille. Sen voi tarjota lisukkeena tai yhtenä noutopöydän herkuista. Kannattaa valmistaa kerralla vaikka kaksinkertainen annos, sillä hilloke säilyy jääkaapissa viikon verran.

4 annosta

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 7 salottisipulia
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • ruohosipulia koristeluun

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit ja kuori ja suikaloi salottisipulit.

2. Kuumenna öljy, suola, pippuri ja salottisipuli kattilassa. Älä anna sipulin ruskistua. Lisää halkaistut tomaatit, viinietikka ja sokeri. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke