Tomaattihilloke

Tomaattihilloke on pirteä ja maukas täydennyt lähes kaikenlaisille ruokalajeille. Sen voi tarjota lisukkeena tai yhtenä noutopöydän herkuista. Kannattaa valmistaa kerralla vaikka kaksinkertainen annos, sillä hilloke säilyy jääkaapissa viikon verran.

4 annosta

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 7 salottisipulia
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • ruohosipulia koristeluun

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit ja kuori ja suikaloi salottisipulit.

2. Kuumenna öljy, suola, pippuri ja salottisipuli kattilassa. Älä anna sipulin ruskistua. Lisää halkaistut tomaatit, viinietikka ja sokeri. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!