Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

Napostele valkosipuleita vaikkapa leivän päällä tai salaatin seuralaisena.

Ainekset

  • 5–6 valkosipulia
  • vettä
  • tuoretta rakuunaa

Mausteliemi

  • 2 dl vettä
  • 1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
  • 4 rkl hunajaa
  • 3 rkl tuoretta rakuunaa
  • 5 roseepippuria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Irrota kynnet toinen toisistaan. Keitä kuorimattomia kynsiä vedessä 5–10 minuuttia kynsien koon mukaan. Kaada vesi pois ja huuhtele kynnet kylmällä vedellä. Purista kynnet ulos kuoristaan ja lado ne kerroksittain tuoreen rakuunan kanssa tölkkeihin.

Keitä maustelientä 5 minuuttia ja kaada se kuumana kynsien päälle niin, että kynnet peittyvät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!