Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Napostele valkosipuleita vaikkapa leivän päällä tai salaatin seuralaisena.

Ainekset

  • 5–6 valkosipulia
  • vettä
  • tuoretta rakuunaa

Mausteliemi

  • 2 dl vettä
  • 1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
  • 4 rkl hunajaa
  • 3 rkl tuoretta rakuunaa
  • 5 roseepippuria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Irrota kynnet toinen toisistaan. Keitä kuorimattomia kynsiä vedessä 5–10 minuuttia kynsien koon mukaan. Kaada vesi pois ja huuhtele kynnet kylmällä vedellä. Purista kynnet ulos kuoristaan ja lado ne kerroksittain tuoreen rakuunan kanssa tölkkeihin.

Keitä maustelientä 5 minuuttia ja kaada se kuumana kynsien päälle niin, että kynnet peittyvät.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä