Säilykekurkut
Nämä kurkut sopivat hyvin muun muassa lihapullien ja pannupihvien kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 lavakurkku
- 1 tl suolaa
- 2 rkl etikkaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- ½ maustemittaa valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- ½ rasia herneenversoja
Valmistusohje
1. Kuori kurkku ja paloittele tangoiksi tai paloiksi. Laita kurkunpalat vadille ja ripottele päälle suola.
2. Sekoita etikka, vesi, sokeri, pippuri ja persilja. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita kurkut lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.
3. Koristele herneenversoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi