Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Säilykekurkut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä kurkut sopivat hyvin muun muassa lihapullien ja pannupihvien kera.

Neljälle

  • 1 lavakurkku
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ maustemittaa valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ rasia herneenversoja

Valmistusohje

1. Kuori kurkku ja paloittele tangoiksi tai paloiksi. Laita kurkunpalat vadille ja ripottele päälle suola.

2. Sekoita etikka, vesi, sokeri, pippuri ja persilja. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita kurkut lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.

3. Koristele herneenversoilla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä