Säilykekurkut
Julkaistu
Nämä kurkut sopivat hyvin muun muassa lihapullien ja pannupihvien kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 lavakurkku
- 1 tl suolaa
- 2 rkl etikkaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- ½ maustemittaa valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- ½ rasia herneenversoja
Valmistusohje
1. Kuori kurkku ja paloittele tangoiksi tai paloiksi. Laita kurkunpalat vadille ja ripottele päälle suola.
2. Sekoita etikka, vesi, sokeri, pippuri ja persilja. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita kurkut lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.
3. Koristele herneenversoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"