Valkosipulilla maustetut nappirouskut

Kevyitä nappirouskuja voi napostella sellaisenaan!

Ainekset

  • 1 l pieniä rouskuja
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä

Mausteliemi

  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 mustapippuria

Valmistusohje

Keitä perattuja rouskuja runsaassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet.

Leikkaa sipuli renkaiksi ja valkosipulinkynsi viipaleiksi. Laita ryöpätyt rouskut kerroksittain sipulirenkaiden ja valkosipuliviipaleiden kanssa lasitölkkiin.

Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkiin sienten päälle niin, että sienet peittyvät. Sulje tölkki ja säilytä sitä jääkaapissa.

Rouskut säilyvät muutaman kuukauden.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.