Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulilla maustetut nappirouskut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyitä nappirouskuja voi napostella sellaisenaan!

Ainekset

  • 1 l pieniä rouskuja
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä

Mausteliemi

  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 mustapippuria

Valmistusohje

Keitä perattuja rouskuja runsaassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet.

Leikkaa sipuli renkaiksi ja valkosipulinkynsi viipaleiksi. Laita ryöpätyt rouskut kerroksittain sipulirenkaiden ja valkosipuliviipaleiden kanssa lasitölkkiin.

Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkiin sienten päälle niin, että sienet peittyvät. Sulje tölkki ja säilytä sitä jääkaapissa.

Rouskut säilyvät muutaman kuukauden.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä