Valkosipulilla maustetut nappirouskut
Kevyitä nappirouskuja voi napostella sellaisenaan!
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 1 l pieniä rouskuja
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
Mausteliemi
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 1/2 dl vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 5 mustapippuria
Valmistusohje
Keitä perattuja rouskuja runsaassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja valkosipulinkynsi viipaleiksi. Laita ryöpätyt rouskut kerroksittain sipulirenkaiden ja valkosipuliviipaleiden kanssa lasitölkkiin.
Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkiin sienten päälle niin, että sienet peittyvät. Sulje tölkki ja säilytä sitä jääkaapissa.
Rouskut säilyvät muutaman kuukauden.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka