Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puolukka-marenkitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Puolukoiden kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä.

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai
  • Valmista taikina itse: (ohje alla)
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 3 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 3 valkuaista

Valmistusohje

Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa, mutta voit käyttää myös valmista Pyöreää Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse

Kauramurotaikinasta:

Ota Kauramurotaikina sulamaan levyt erilleen. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tai valmista oma taikina:

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti:

Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.

Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki tämän lähes kypsän tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Puolukkapiirakka