Mainos

Puolukka-marenkipiiraat

Raikas puolukka ja makoisa kauramurotaikina ovat mainio yhdistelmä, jonka marenki kruunaa. Voit käyttää reseptiin joko puolukoita tai karpaloita.

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Muro- tai Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 3 dl puolukoita
  • 2/3 dl sokeria
  • 2 munan valkuaista

Valmistusohje

Ota murotaikina sulamaan levyt erilleen. Jaa sulaneet levyt molemmat kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien (esim. folio tai silikoni) pohjille ja reunoille.

Levitä puolukat piirakkapohjille, jokaiselle 2-3 rkl. Paista puolukkapiiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota piiraat pois uunista noin 10 minuutin kuluttua ja levitä marenki näiden lähes kypsien piiraiden päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.